Menu
tuotteet_kuva
« Takaisin tuotevalikoimaan

Puomit ja kääntöpuomit

Trafinon valikoimista löydät sopivat puomit jokaiseen käyttötarkoitukseen. Puomit voidaan jakaa karkeasti kahteen eri tuoteryhmään, nosto- ja kääntöpuomit. Tältä sivulta löydät valikoimassa olevat kääntöpuomit. Nostopuomit löytyvät omalta sivulta .

Puomit kulkemisen rajoittamiseen

Kääntöpuomeja löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi jos halutaan rajoittaa ajoneuvojen luvatonta kulkua kevyen liikenteen väylällä tai estää kiinteistöalueelle ajo. Käyttökohde määrä pitkälti tarvittavan puomityypin.

Puomit ja lisävarusteet
– Puomin muovikotelo heijastimilla
– Lukko
– Pultattava/valettava jalusta
– Tilauksesta maalattuna: vihreä RAL6009, musta RAL9005, valkoinen alumiini RAL9006

Nostopuomeja käytetään enimmäkseen tiesulkuihin estämään luvaton pääsy alueelle. Nostopuomeissa on vastapaino joka helpottaa puomi nostoa. Puomin voi lukita riippulukolla auki ja kiinni asentoon. Yksi vastinpylväs sisältyy toimitukseen. Puomeja löytyy kahtena eri versiona, LBT1: 3,0 – 5,5 m ja LBT2: 5,0 – 7,0 m.

OTA YHTEYTTÄ

Voit ottaa yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai soittamalla lähimpään toimipisteeseemme.

BIR-JOUSIPUOMI

Pituudet:
– 1500 mm
– 2000 mm

Korkeus: 1000 mm
Pystyputki: Ø 102 mm
Ainevahvuus: 5 mm

BIR-jousipuomi estää tehokkaasti asiattoman ajoneuvoliikenteen samalla kun huoltokalusto pääsee levykettä kevyesti puskemalla läpi. Puomin varressa on sisäärakennettu kierrejousipakka ja stopparit. Puomit ovat lapsiturvallisia ja huoltovapaita.

Asennusohjeet: BIR puomi

BIX / BAX

Pituudet:
– 1500 mm
– 2000 mm
– 2500 mm

Putkihalkaisijat
Tolppa:102 mm
Kaariosa:60 mm
Korkeus: 980 mm

Järeä Bix-puomi aukeaa 180° ja siihen kuuluu kolmioavainlukko vakiona. Puomiin on myös saatavana kaksi toisistaan riippumatonta lukitusjärjestelmää esim. kolmioavain- ja abloylukko. ”Pidä avain” toiminto takaa sen, ettei puomia jätetä auki asentoon.

BAX on BIX puomin seuraava sukupolvi. Kehityksessä otettu huomioon kaikki mahdolliset käyttökohteet ja lukitusmahdollisuudet. BAX-puomi on suosittu etenkin asuinalueilla ja kävely ja pyöräteillä.

BAX puomiin on saatavilla joko käsikäyttöinen tai sähköinen lukitusjärjestelmä. Käsikäyttöinen lukitus mahdollista jopa kolmen eri lukkopesän käyttämistä.

Sähköinen lukitusta voidaan käyttää esim. kaukosäätimellä, koodilukolla ja painonapilla. Puomissa on myös valmius yhdistää älypuhelinsovellukseen.

Asennusohjeet: BIX/BAX puomi

BGT

Pituudet:
– 1150 mm
– 1650 mm
– 2000 mm

Putkihalkaisijat:
Tolppa:76 mm
Kaariosa:48 mm

BGT puomi on perinteisesti muotoiltu auto-/polkupyöräpuomi, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti estää luvaton liikenne. Puomi toimii myöskin polkupyörä- ja mopoliikenteen ajonopeuksien hidastajana. Puomissa on kolmioavainlukko.

Asennusohjeet: BGT puomi

BGH

Pituudet:
– 1650 mm
– 2000 mm

Putkihalkaisijat:
Tolppa: 76 mm
Kaariosa: 48 mm

Ainevahvuus: 3,65 mm

BGH-puomi on lukittavissa riippulukolla neljään eri asentoon.

Asennusohjeet: BGH puomi

VB

Pituudet:
VB1: 3,2 – 5,2 m
VB2: 4,7 – 6,6 m
VB3: 6,1 – 8,0 m

VB on järeä teleskooppinen kääntöpuomi. Mahdollista asentaa 2 puomia vastakkain ja lukita ylisyöksylukolla. Puomin pituuden voi säätää portaattomasti.

Asennusohjeet: VB kääntöpuomi

VBE

Pituus: max. 4,8 m
Korkeus: 1 m
Paino: 48 kg
Halkaisijat:
Puomi: 60 mm
Vastintolppa: 48 mm

VBE puomit soveltuvat hyvin metsäteille ja vastaaville. Puomit  katkaistaan halutun pituiseksi. Yksi vastintolppa sisältyy toimitukseen. Lukitus riippulukolla (myydään erikseen). Mikäli puomi halutaan lukita myös aukiasentoon, tarvitaan ylimääräinen vastintolppa.

Asennusohje: VBE kääntöpuomi